Előfizetői tartalom

Olaszország leminősítése kering a levegőben

Portfolio
A nemzetközi befektetői hangulat hétfői további romlásában Olaszország leminősítéséről szóló pletykák is szerepet játszottak. A Société Générale elemzői ugyanis tegnapi jelentésükben elképzelhetőnek tartották, hogy mindhárom hitelminősítő lerontja az olasz adósbesorolást. Közben az olasz megszorító csomag elleni tüntetések is borzolhatják a kedélyeket.

Leminősítés fenyeget Société Générale stratégái hétfői kommentárjukban úgy fogalmaztak, hogy lehetséges Olaszország leminősítése mindhárom nagy hitelminősítő által. A szakértők felidézik, hogy: - a Moody's-nál 2002 óta "Aa2" besorolással rendelkezik Olaszország, és június 17. óta leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alatt áll - a Fitch 2006...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés