Előfizetői tartalom

Matolcsy: a pénztárak elsorvasztása nem célja a kormánynak

Portfolio
Még január elején tett fel több, az önkéntes pénztári rendszert illető kérdést Dr. Oláh Lajos független képviselő Matolcsy György miniszternek. Többek között azt kérdezte a képviselő, hogy a kormánynak milyen céljai vannak az önkéntes pénztárakkal, a pénztárakban kezelt vagyont a tagok biztonságban tudhatják-e? A válasz pénteki dátummal került fel a Parlament honlapjára, amiből az derül ki, hogy a kormány kedvezőbb feltételeket akar teremteni a rendszerben.

Matolcsy György kiemelte, hogy a hatályos törvények szerint az időskori megélhetés biztosítását az egységes állami nyugdíjrendszerrel és az önkéntesen létrehozott intézmények működésének lehetővé tételével akarja megoldani. Mint a miniszter írta, a magán-nyugdíjpénztárak esetében a tagdíjak kötelező jellege megszűnt, a tagok már csak önkéntesen fizetnek tagdíjat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés