Előfizetői tartalom

Orbán szerint Brüsszel miatt kellenek az új adók

Portfolio
Valószínűleg az Európai Bíróság elé kerülnek majd a bírók nyugdíjkorhatára és a jegybankelnök fizetése kapcsán indított EU-s kötelezettségszegési eljárások - jelentette ki Orbán Viktor egy brüsszeli rendezvényen tartott előadásában. A magyar miniszterelnök a European Policy Centre brüsszeli kutatóintézet rendezvényén azt mondta, az adatvédelmi biztos függetlenségével kapcsolatos vita is nyitott még, de szavai szerint itt már csak az előző ombudsman felmentéséről nincs egyetértés. A kormányfő továbbra is a nemzetközi szervezeteket tette felelőssé a hitelkeretről szóló tárgyalások megkezdésében való csúszásért, illetve felrótta, hogy más országok feltételek nélkül kapták meg az IMF hitelkeretét. Azt is hangsúlyozta, hogy az ország helye az eurózónában van, de ez most nem aktuális téma.

Ne legyenek előfeltételek! Orbán Viktor a BruxInfo beszámolója szerint kettős mércének nevezte, hogy más országok, például Egyiptom, Fehéroroszország, vagy Csád korábban különösebb feltételek teljesítése nélkül megkaphatta az IMF pénzügyi segítségét, "míg Magyarország esetében az erről szóló tárgyalások megkezdését is feltételekhez szabják". A Reuters tudósítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés