Előfizetői tartalom

Orbán elárulta: nem lesz újabb kiigazító csomag

Portfolio
Mindent megtettem és a magyar emberek is mindent megtettek, hogy erről a szégyenpadról lekerüljünk - jelentette ki Orbán Viktor a túlzott deficit eljárással kapcsolatban brüsszeli sajtótájékoztatóján, miután találkozott José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. Martin Schulz-cal, az Európai Parlament elnökével közös sajtóértekezletén a kormányfő egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem tart szükségesnek további intézkedéseket a 2013-as hiány 3 százalékos szint alatt tartása érdekében. A magyar miniszterelnök szerint lényegében minden konfliktusos kérdést így vagy úgy lezárt az ország Brüsszellel. A következő fontos esemény Brüsszellel kapcsolatban a Bizottság február 22-i frissített prognózisa lesz, melyben értékeli a kormány eddigi erőfeszítéseit. Az Európai Bizottság elnöke ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a kormányfőnek figyelnie kellene a költségvetési kiigazítások minőségére is. Az IMF-megállapodásról szólva megismételte, hogy Magyarország nem kapja meg az IMF-től az FCL-típusú hitelkeretet. A miniszterelnök kezdi felkészíteni a közvéleményt az IMF-tárgyalások sikertelen lezárására.

Miről tárgyaltak? José Manuel Barroso a sajtótájékoztató elején elárulta, hogy a magyar miniszterelnökkel fontos aktuális uniós kérdésekről tárgyaltak, így a közelgő uniós csúcs témájáról, az EU többéves keretköltségvetéséről is. Természetesen szóba kerültek Magyarországgal kapcsolatos kérdések is, hiszen legutóbb egy évvel ezelőtt áprilisban találkoztak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés