Előfizetői tartalom

Óriási meglepetés a görög miniszterelnöki "húzás" - Itt a vég?

Portfolio
Nemcsak a vezető eurózóna döntéshozókat, hanem még saját kormánya pénzügyminiszterét is meglepte a görög miniszterelnök azon tegnapi bejelentése, miszerint népszavazást kellene tartani a múlt heti uniós csúcstalálkozón megszületett megállapodásokról, így az adósság részleges leírásáról, illetve a formálódó második görög hitelprogramról. A görög kormány péntekre bizalmi szavazást kért, a népszavazás pedig januárban várható. Félő, hogy a további költségvetési megszorításokat elutasítja a görög társadalom, ami így veszélybe sodorná a második görög hitelprogramot, így az állam fizetőképességét is súlyosan veszélyeztetné. Londoni elemzők szerint a görög eurótagság végét jelentheti a népszavazás.

Mindenkit meglepett Egy név nélküli görög kormányzati forrás az MTI hírösszefoglalója szerint ma arról tájékoztatott: Jeorjiósz Papandreu kormányfő nem tájékoztatta Evangélosz Venizelosz görög pénzügyminisztert arról, hogy népszavazást jelent be az európai hitelmegállapodásról. Silvio Berlusconi olasz kormányfő is úgy fogalmazott közleményében, hogy "kétségen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés