FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Összejött az áhított cél? Találgatnak az elemzők

Portfolio
Minden várakozást felülmúlt a 2011-es költségvetés pénzforgalmi hiánya: a jelentős, 1734 milliárd forintos deficit a szomorú 2006-os évet idézi. A tavalyi főbb államháztartási adatok hétfői megjelenése után az elemzők elkezdték találgatni, hogy vajon teljesült-e a Brüsszelnek megígért eredményszemléletű hiánycél. Következtetésük nem túl biztató a kormány számára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfő délutáni gyorstájékoztatója szerint 2011-ben 1734 milliárd forintos hiánnyal zárta az évet a költségvetés (az önkormányzatok hiánya nélkül). Ezzel a számmal a mostani kormánynak sikerült 2006-os magasságokba "emelkedni". (Idézzük csak fel: az volt az a gyászos év, amikor 11,5% lett volna a költségvetés GDP-arányos hiánya, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés