Előfizetői tartalom

Pórul járhat Magyarország a drámai frankerősödés miatt

Portfolio
A külföldi elemzők a svájci frank drágulásakor mindig kiemelik Magyarországot és Lengyelországot, mint a régió azon országait, ahol különösen nagy az árfolyamnövekedés és annak negatív hatása. Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője szerint a két gazdaság valóban a térség két "stresszpontja", azonban hiba egy kategóriába sorolni a két országot.

Drámai frankdrágulás Az EUR/CHF árfolyam jelenleg 1,16 körül áll és minden esély megvan rá, hogy tovább csökkenjen és elérje a paritást (vagyis egy frank egy eurót fog érni), ha az eurózóna országainak vezetői nem tudnak elfogadható megoldást találni az adósságválságra a következő hetekben.Kapcsolódó cikkünk2011.07.20Később jön Európa megmentésének akcióterveKelet-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés