Előfizetői tartalom

Soha ennyit nem fizettek még a német államnak, hogy hitelezhessék

Portfolio
Új történelmi mélypontra, -0,88% közelébe esett a német 2 éves lejáratú állampapír másodpiaci referenciahozama. A rövid lejáratú amerikai hozamok viszonylagos stagnálása miatt az amerikai és német 2 éves államkötvények közötti hozamkülönbség évek óta nem látott szintre nőtt. A történelmi mélypontra süllyedt rövid német hozamokban továbbra is jelentős szerepe van az Európai Központi Bank eszközvásárlási programjának.

Az Európai Központi Bank 2015 márciusa óta tartó eszközvásárlási programja soha rásegített arra, hogy az eurózónás hozamok soha nem látott mélységbe süllyedjenek. A több éve tartó hozamesésben tavaly év közepén látszott egyfajta fordulat kibontakozni, végül azonban Donald Trump megválasztása, illetve ezzel párhuzamosan az inflációs várakozások élénkülése kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés