Előfizetői tartalom

Szenvedés és összeomlás - a görög drachma mindenkit kinyírna?

Portfolio
Esélyeket kínál a görög gazdaság számára az euróövezetből való kilépés, ám egyben súlyos anomáliák forrása is lehet az önálló valuta visszaállítása. Egyes szektorokban jól látható károkat, illetve a gazdasági szereplők magatartásának változását eredményezné a drachma újjáélesztése, de ahol ilyen veszteségek nem azonosíthatók egyértelműen, ott is óriási a bizonytalanság a hatásokat illetően.

Borulhat a bankrendszer A legfontosabb kérdés természetesen az, hogy a görög bankrendszerre miként hatna a drachma visszaállítása - és ezzel rögtön bizonytalan terepre merészkedünk. A drachma bevezetése esetébe ugyanis - ahogy azt részletesebben megírtuk a napokban - három merőben eltérő forgatókönyv lehetséges: Amennyiben a görög állam a görög bankok felé is csődöt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés