Előfizetői tartalom

Talán a második depressziót elkerüljük

Portfolio
A legtöbb fejlett országban 2011 első féléve gazdasági adatok terén nem sikerült túl kedvezőre, ha nem is láttunk negatív értékeket, a gazdasági növekedés érezhetően csökkent. Az optimisták szerint mindössze egy átmenetei jelenségről van szó. Ez a tévhit azonban végérvényesen megdőlt, és már jóval azelőtt, amikor kitört a pánik a részvénypiacokon - írja Nouriel Roubini a Financial Times hasábjain megjelentetett véleménycikkében. A professzor szerint elkerülhetetlen egy újabb recesszió Amerikában és a fejlett országokban. A politikusok azonnali és célzott intézkedések mellett csak a második depressziót kerülhetik el. A válság komoly áldozatokat fog követelni, például Európában államcsődökre és az euró szétesésre lehet számítani.

Katasztrofális gazdasági helyzet Az amerikai adatok kiábrándítóak, minimális mértékben nőtt a foglalkoztatottság, a gazdasági növekedés gyenge, a fogyasztás stagnál, nem beszélve a feldolgozóipar teljesítményéről. Az ingatlanpiac továbbra is depressziós állapotban van. A jövő pedig nem sok jóval kecsegtet, hiszen a fogyasztói, üzleti és befektetői bizalmi indikátorok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés