Előfizetői tartalom

Tanácskoznak Európa nagyhatalmai - Mire figyeljünk?

Portfolio
Tömött sorokban érkeznek a makrogazdasági adatok a héten: Európából a GDP-adatok záporoznak majd, az Egyesült Államokból pedig számos olyan adat, ami az inflációra, ingatlanpiac állapotára vonatkozóan közvetít információkat. Idehaza szintén a második negyedéves GDP-adatok lehetnek a legfontosabbak, de képet kaphatunk majd a háztartások és az államháztartás második negyedévi finanszírozási képességéről illetve igényéről is. A fontos események között kell még megemlítenünk Angela Merkel és Nicolas Sarkozy keddre tervezett találkozóját, amelynek témája nem kevesebb, mint az eurózóna adósságválságának megoldása, miután az elmúlt héten új fokra lépett a krízis, és már olyan eurózóna-magországokat fenyeget, mint Franciaország.

Idehaza hétfőn az építőipari termelés júniusi adataival indul a hét. A KSH adatai szerint 2011 májusában az építőipari termelés volumene mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanap-tényezővel kiigazítva 4,4%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Azonban az összességében lehangoló májusi adatok között mégis volt egy halvány reménysugár, ez pedig az új megrendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés