Előfizetői tartalom

Tényleg itt van a növekedési fordulat?

Az első negyedévben valószínűleg véget ért a recesszió Magyarországon, ám a gazdaság kilátásait mégsem az erre az időszakra vonatkozó, jövő héten megjelenő GDP-számokból fogjuk megismerni. A részadatok alapján továbbra is meglehetősen ellentmondásosnak látszik a növekedési kép, ezért látványos növekedési fordulatról még korai lenne beszélni.

Az első negyedévben nagy valószínűséggel megtört a magyar gazdaság zsugorodó trendje: miután tavaly egész évben folyamatosan csökkent a GDP, 2013 elejére negyedéves alapon már növekedést jelez majd a statisztika, vagyis kilépünk a technikai recesszióból. A május közepén megjelenő szám kapcsán több elemző megelőlegezte, hogy növekedési fordulat történt a magyar gazdaságban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés