Előfizetői tartalom

További lépésekkel fenyegeti az EKB Magyarországot

Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) továbbra is vizsgálja az MNB befektetési tevékenységét, illetve az alapítványok működését a tiltott monetáris finanszírozás szempontjából - válaszolta Mario Draghi egy EP-képviselő kérdésére. A jegybankár ennél keményebben is fogalmazott írásbeli válaszában: ha megállapítják, hogy tilalomba ütközik az MNB tevékenysége, akkor készek megtenni a szükséges lépéseket, akár kötelezettségszegési eljárást is indítani Magyarországgal szemben.

Az EKB régóta vizsgálja az MNB befektetési tevékenységét, elsősorban az alapítványok működését. Most Sophia in't Veld tett fel ezzel kapcsolatos kérdést Mario Draghinak, akinek írásbeli válasza augusztus végén került fel az EKB honlapjára. A válaszban Draghi kiemeli, hogy az európai jegybank az MNB több tevékenységét is vizsgálja abból a szempontból, hogy azok sértik-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés