Előfizetői tartalom

Új baby boomról beszélnek Matolcsyék

Portfolio
"Új baby boom, a középosztály gyermekvállalási forradalma" címmel szerdán konzultációs céllal nyilvánosságra hozta a Nemzetgazdasági Minisztérium a tárcánál működő Családbarát Magyarországért Munkacsoport stratégiai vitaanyagát, amely tartalmazza a Népesedési Kerekasztal javaslatait is. Ezek között szerepel például a kisgyermekes szülők részére gépkocsi vásárlás szocpol támogatás bevezetése és az a lehetőség is, hogy a tehetősebb családok felajánlhassák családi pótlékukat felajánlják a többi gyermekes család támogatására.

Magyarországon jóval több gyermeket vállalnának a fiatalok, mint amennyi ténylegesen megszületik. A témában már három éve dolgozik a Népesedési Kerekasztal, melynek megállapításai, javaslatai jelentik a kiindulópontot a témáról kezdeményezett párbeszédnek, de további, a gyermekvállalást gátló tényezők azonosítására és ezek feloldására vonatkozó javaslatokat vár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés