Előfizetői tartalom

Újabb nagy hitelrészt törlesztünk most az IMF-nek (korr.)

Portfolio
Az augusztusi több mint 600 millió euró után a Portfolio.hu számításai szerint a napokban további bő 500 millió eurónyi hitelrészt kell törlesztenie Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé. A szeptemberi törlesztési kötelezettség érdekessége, hogy most ez két napra bomlik szét, aminek magyarázata az, hogy csak az egyik tételt kell az államnak fizetnie, a másik törlesztés a Magyar Nemzeti Bankot terheli. Az állami törlesztés kapcsán nem újdonság, hogy - mivel devizakötvény kibocsátásból nem jutott még idén pénzhez az állam, ezért - a mostani törlesztést is úgy oldja meg, hogy a jegybanktól kér devizát a forint likviditásáért cserébe.

Cikkünk eredeti verziójában nem egyértelműsítettük, hogy a szeptemberi két törlesztési kötelezettség közül csak az egyik terheli az államot. Az elmúlt hónapokban sorozatosan felhívtuk arra a figyelmet, hogy mikor mekkora nagyságú hitelt törleszt Magyarország az IMF felé a 2008-2009 során felvett hitelcsomagból. A szeptemberi törlesztés érdekessége, hogy azt nem egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés