Előfizetői tartalom

Újból erősödik Magyarországon az infláció

Portfolio
Az előző havihoz képest magasabban alakulhatott az éves infláció augusztusban: a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők véleményéből kialakult konszenzus szerint az index 3,5% lehetett az előző havi 3,1% után. Bár havi alapon valószínűleg inkább stagnálhatott az árindex, az előző év megfelelő időszaka épp egy alacsony bázist képez, ennek hatására mutathat gyorsuló drágulást az éves összevetésű index. A kormány által nemrég bejelentett jövedékiadó-emelések miatt év végére újból feljebb ugorhat az infláció.

A három megelőző hónapban rendre a várt alatt alakult a fogyasztói árak emelkedése. A dezinfláció májusban kezdett erősödni, mikor 4,7%-ról a várt 4,3% helyett egyből négy százalék alá, 3,9%-ra lassult az infláció. Júniusban 0,3 százalékponttal alakult alacsonyabban (3,5%)a vártnál, júliusban pedig igen közel került a jegybanki cél, az éves infláció 3,1% volt. Ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés