Előfizetői tartalom

Újraszámolták, hogyan talicskázzák ki a pénzt az országból

Portfolio
Több százmilliárd forinttal kisebb az új számbavételi módszerek szerint a magyar GDP a korábbi számításokhoz képest, meredeken esett a külföldi vállalatok profit-visszaforgatási hajlandósága, tavaly pedig 5-7 százalékkal kisebb volt az országban a bruttó nemzeti jövedelem, mit a GDP. Többek között ezeket a tanulságokat hozta a legfrissebb GNI-statisztika.

Régi városi legenda, hogy a magyar életszínvonal azért ennyire alacsony, mert a jövedelmek jó részét a külföldiek teszik zsebre. A nemrégiben megjelent, visszamenőleg is kissé korrigált statisztikai adatok jó lehetőséget adnak a vizsgálatra, válaszadásra. Bár önmagában ez az állítás nyilván butaság, az kétségtelen, hogy a Magyarországon előállított össztermékhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés