Előfizetői tartalom

Valami nagyon furcsán működik a magyar építőiparban

Portfolio
Novemberben az építőipari termelés volumene 1,7%-kal meghaladta az egy hónappal korábbi szintet, kompenzálva valamit az októberi visszaesésből. Az ágazat elvileg növekedési pályán van (és a fundamentális megfontolások alapján nincs is okunk kételkedni), ám a számokban nagyon keresni kell azokat a jeleket, amelyek alátámasztják az optimizmust.

2016 eleje óta nagyot emelkedett az építőipari termelés, ám őszre alábbhagyott az ágazat lendülete. Olyannyira, hogy most már egy erősebb decemberi szám sem lesz elegendő ahhoz, hogy a negyedévi GDP-növekedésre felhúzó hatást gyakoroljon. Ahogy már a múlt havi adatok értékelésekor is jeleztük, az ágazat emelkedő trendjébe ugyan belefér egy-egy cikcakk, ám ez azt is jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés