Előfizetői tartalom

Varga: 15-20 milliárd eurós IMF-csomag jöhet, recesszió nélkül

Portfolio
Akár három-négy évre szóló, 15-20 milliárd eurós hitelkeretet tartalmazó megállapodást is elképzelhetőnek tart Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki gyors megállapodásra számít a Nemzetközi Valutaalappal. Az [origo]-nak azt mondta, 100-200 milliárd forintos kiigazításra van szükség a jövő évi költségvetés újratervezésre során, de nem számít arra, hogy recesszióba süllyed a magyar gazdaság. A volt pénzügyminiszter szerint a Valutaalap mellett kiegyezésre van szükség a Bankszövetséggel és a jegybankkal is.

Varga az interjúban jelezte, hogy 2012 már a konszolidáció kezdetét jelenti, a jövő év első félévéig a nagy átalakító lépések lezárulnak. Kérdésre válaszolva egyértelműsítette, hogy a kormány nem a recessziót, hanem az enyhe jövő évi növekedést valószínűnek: "ma sokkal reálisabb, ami vasárnap a miniszterelnöki interjúban is elhangzott, hogy fél százalék körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés