Előfizetői tartalom

Varga: zárolások és más lépések is jöhetnek

Portfolio
Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés ellensúlyozására elképzelhető további zárolás a tárcáknál, és a kormány megvizsgálja más kisebb gazdasági lépések szükségességét is. Az államtitkár az MTI tudósítása szerint a TV2 Mokka című műsorában szerdán emlékeztetett arra, hogy idén 250 milliárd forintot már elvontak a minisztériumok költségvetéséből.

Az államtitkár nem zárta ki, hogy módosítsanak olyan adótételeket, amelyekről már korábban is tárgyalt a parlament. A cigaretta jövedéki adójánál tavasszal volt egy parlamenti szavazás, akkor 30-40 milliárd forintról nem döntött az Országgyűlés. Ennyit "hagyott kint" e jövedéki adó keretében - fogalmazott Varga Mihály, hozzátéve: azt el tudja képzelni, hogy ilyen kisebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés