Előfizetői tartalom

Végre meri-e hajtani terveit az Orbán-kormány?

Portfolio
Hetek, sőt hónapok óta az az egyik központi kérdés piaci szemmel Magyarországgal kapcsolatban, hogy a márciusban bejelentett költségvetési kiigazító és szerkezeti reformprogramot végre meri-e, végre tudja-e hajtani a kormány a várhatóan felmerülő számos akadály (időbeli, szakmai, politikai támogatottságbeli hiányosságok) miatt. Amíg a piac azt érzékeli, hogy a kormány tántoríthatatlan és keményen végrehajtja elképzeléseit, addig az igen negatív nemzetközi befektetői hangulatban is nagyobb stabilitást mutat például a forint. Az e heti fejlemények azonban ismét kissé elbizonytalaníthatták a befektetőket, mert egyrészt a Nemzetközi Valutaalap hívta fel a figyelmet a politikai kockázatokra, másrészt az országszerte lezajlott tüntetések is mutatják a társadalmi ellenállást, ráadásul a közvélemény-kutatási adatok is fékező erőt fejthetnek ki a kormány lendületére.

Nő a társadalmi feszültség Megfelelő a kormány reformcsomagjának iránya, ám egyes területeken módosításra szorulna és az intézkedéseket is jelentős végrehajtási kockázatok övezik - ez állt abban az értékelésben, amelyet a Nemzetközi Valutaalap adott ki a héten Magyarországról, ráadásul az oroszok kezében lévő MOL-pakett megvásárlását is kritikával illette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés