Előfizetői tartalom

Felfüggesztenék a fedezetkezelőt az ingatlanosok

Portfolio
Az ingatlanszektor zuhanása megállt, az idei stagnálás után jövőre már növekedésnek indulhat a kereslet az ingatlanpiacon, állítja az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). Az ingatlanos lobbiszervezet mai sajtótájékoztatóján olyan piacélénkítő javaslatokat fogalmazott meg a kormányzat számára, melyek nem terhelik a költségvetést, hanem alapvetően szabályozási kérdéseket érintenek. Az IFK többek között felfüggesztené a fedezetkezelő intézményét és egyszerűsítené az építésügyi engedélyeztetés folyamatát.

A szektor jelenlegi helyzetéről Lovro Adrienn, az Ablon vezérigazgatója elmondta, hogy az ingatlanfejlesztési piac csökkenése megállt, jelenleg stagnálás figyelhető meg, és szerinte a fellendülés 2012-ben megindulhat. Az IFK alelnöke mind az irodapiacon, mind a logisztikai piacon, mind a kiskereskedelmi piacon keresletnövekedésre számít jövőre. A keresletnövekedés szerinte jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés