Előfizetői tartalom

Nincs kegyelem senkinek - Zuhannak az ingatlanos cégek is

Portfolio
Zuhannak a tőzsdén jegyzett amerikai ingatlanos cégek árfolyamai az USA leminősítése és a recessziós félelmek következtében. Az amerikai REIT-ek (Real Estate Investment Trust, szabályozott ingatlanbefektetési társaság) meredek zuhanása előrevetíthet egy újabb árkorrekciót a globális ingatlanpiacon. A Reuters által megkérdezett szakértők szerint a zuhanást egyelőre az ismeretlentől való félelem táplálja.

Hétfőn a General Growth Properties 14,9 százalékot, a bevásárlóközpontokat tulajdonló Developers Diversified Realty Corp 12,3 százalékot veszített értékéből. Előbbi augusztusban összesen már több mint 30 százalékot, utóbbi kb. 25 százalékot esett. A befektetők nem kímélték a legtőkeerősebb REIT-eket sem, így a Simon Property Group hétfőn 8,4 százalékot, a Boston...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés