Előfizetői tartalom

A válság óta nem volt ilyen! - Szépen muzsikál a hazai lakáspiac

Portfolio
Meglepően magas a Duna House által becsült idei februári lakáspiaci forgalmi adat, amely az jelzi, hogy valószínűleg a válság utáni egyik legerősebb időszakon vagyunk túl. A múlt hónapban tavaly februárhoz képest 12%-kal több adás-vétel zajlott, ha pedig az első két hónapot tekintjük, akkor is 10,5%-os az erősödés a megelőző év azonos időszakához viszonyítva. Ha ez a tendencia folytatódni tud, akkor a válságot követő időszak legerősebb forgalmát produkálhatja a piac.

Ezzel párhuzamosan az egyébként is kiugrónak számító januári keresleti adat is tovább nőtt. A 87 százalékpontos Kereslet Index az elmúlt négy év egyik legkiemelkedőbb keresletét mutatja, ami előrevetíthet egy valós forgalomnövekedést a következő hónapokra.Februárban Kelet-Magyarországon keltek el a legalacsonyabb áron a panelek 118 e Ft/m2 átlaggal, ennél drágábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés