Előfizetői tartalom

Brutális drágulás jön - Tényleg megduplázódhat a lakások ára

A korábbi évekhez képest már most számottevő drágulást produkáltak az új lakások annak ellenére, hogy időközben az áfakulcsukat töredékére vágták vissza. Az ár pedig vélhetően csak még tovább folytatja a száguldást felfelé. A kivitelezési költségek növekedése, a szigorodó műszaki feltételek illetve az áfakulcs ismételt megemelkedésének eredményeként 4 év múlva akár duplázódhat az új lakás ára, a korábbiakhoz képest - már ha ilyen áron lesz fizetőképes kereslet és indulnak új projektek.

Áfacsökkentés ide vagy oda, az új lakások ára nem hogy lefelé ment volna az intézkedés után, inkább emelkedést mutatott. Bár valóban lehettek olyan fejlesztők, akik a kormányzati bejelentés után a már futó projektjeiket egyik-napról a másikra drágították, összességében nem a fejlesztők kapzsisága okozta az áremelkedést, aminek ráadásul inkább csak az elején lehetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés