Előfizetői tartalom

Kik és mennyiért vásárolják fel a végtörlesztők lakásait?

Portfolio
A végtörlesztési időszak lassan kezd a végéhez közeledni. A jelentkezési időszak ugyan már lezárult, de a szükséges forrás előteremtésére még mindig van pár napja a végtörlesztőknek, így a befektetési szándékkal vásárlók is találkozhatnak végső akciókkal. Ahogy arról korábban írtunk, 2011 szeptembere és decembere közti időszakban megugrott a befektetési céllal vásárlók aránya és a trend 2012 januárjában is folytatódik. A Duna House legfrissebb adataiból kiderül, hogy kik a befektetők, illetve hol és mit vásárolnak.

Hol vásárolnak? A végtörlesztés hatására csökkenő lakásárak és a bizonytalan gazdasági környezet sok befektetési célú vásárlót vonzott az ingatlanpiacra, így arányuk a 2011 decemberében már elérte a 24%-ot, januárban pedig eddig a 31%-ot az összes vevő közül. Az adatok szerint a vevők valamivel több mint fele budapesti lakást vásárolt. Azonban a fővárosi kerületek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés