Előfizetői tartalom

Lakáspiaci fellendüléssel "fenyeget" az MNB

Portfolio
A válság óta eltelt években egyre kevesebb új lakás épült hazánkban, bár a 2014 eleje óta sorra napvilágot látó ingatlanpiaci statisztikák alapján úgy látszik, idén végre megfordulhat a negatív trend. A lakások iránti kereslet növekedését hosszabb távon segítheti a lakosság javuló jövedelmi helyzete, valamit az, hogy az ingatlan egyre inkább újra vonzó befektetési eszközzé válik, a demográfiai folyamatok azonban óvatosságra intik azokat, akik újabb ingatlanpiaci robbanást várnak - derült ki az MNB legfrissebb inflációs jelentéséből.

A válság kitörése óta évről évre egyre kevesebb új lakás épült Magyarországon, ez a negatív trend azonban az idei év első hónapjaiban megfordulni látszik. 2014 első negyedévében 51%-kal több új lakás épült, mint az előző év azonos időszakában, ráadásul kiadott lakásépítési engedélyek számának alakulása is 20 %-os növekedést mutatott. Ennek ellenére az átadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés