Előfizetői tartalom

Vigyázz a százezrekre lakásvételnél!

Portfolio
Az ingatlan vételára mellett még több százezer forintot kell kifizetnünk egy lakás vagy ház megvásárlásakor, amivel szintén kalkulálni kell. Az eladáskor pedig az adózásra kell figyelni, 5 éven belüli értékesítés esetén 16 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetni. Nem árt tehát körültekintően eljárni, ha nem akarjuk több százezer forinttal átverni magunkat.

Hogyan kössünk szerződést? Ingatlan adásvételi szerződést csak írásban lehet kötni. A vevő köteles a vételárat megfizetni és az ingatlant átvenni, míg az eladó köteles a tulajdonát a vevőre átruházni és a vevő birtokába bocsátani. A szerződésben szerepelnie kell az ingatlan pontos megnevezésének, ez azért is fontos, mert az illeték számításánál külön jelentősége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés