Előfizetői tartalom

Jelentősen nőtt a búza és kukorica termés

Portfolio
2011-ben a gabonafélék termésmennyisége 1 millió 493 ezer tonnával több volt az előző évinél. Míg az őszi vetésű növények betakarított területe elmaradt a 2010. évitől (ősszel a csapadékos időjárás akadályozta a vetési munkálatokat), a tavaszi vetésű növények betakarított területe és termésmennyisége jelentősen meghaladta azt. A kukorica betakarított mennyisége az utóbbi évek egyik legjobb termése volt, derül ki a KSH legfrissebb jelentéséből.

2011-ben 2,7 millió hektáron (az előző évinél 2%-kal nagyobb területen) 12%-kal több (13,8 millió tonna) gabona termett. Búzából 10, kukoricából és burgonyából egyaránt 16, napraforgóból pedig 41%-kal több termést takarítottak be, mint egy évvel korábban. A repce termésmennyisége lényegében megegyezett a 2010. évivel. A cukorrépa betakarított termésmennyisége 6%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés