Előfizetői tartalom

Állva hagyta Európát a magyar építőipar

Portfolio
Várhatóan Magyarországon lesz a legmagasabb az építési kereslet 2017-ben, ami azonban a második legkisebb építési piac a 19 Euroconstruct ország közül - derül ki a Buildecon, Münchenben rendezett 84. Euroconstruct konferenciája alapján készített elemzéséből. A 25 százalékos magyarországi adat után jön Írország 15 százalékkal, majd Svédország (10 százalék) és Lengyelország (9 százalék).

A jelenlegi kilátások szerint egészen 2020-ig Magyarország marad az élen összesen 33 százalékos teljes építési piaci növekedésével. A tartós növekedést az egyre több lakásprojekt mellett a kormányzati beruházások magas száma is megalapozza. Problémás lehet azonban a lakásépítéseknél az áfakedvezmény megszüntetése 2020 elején, a már jelenleg is fellépő munkaerőhiány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés