Előfizetői tartalom

Amerikai sem kerülhette el a pesszimista hangulatot

Portfolio
Gyenge napot zártak az amerikai indexek az elmúlt hét utolsó kereskedési napján. A pesszimista hangulatért egyrészt a periféria országaival kapcsolatban újra felerősödő aggodalmak, másrészt a vegyesre sikerült gyorsjelentések lehettek felelősek. Az amerikai piacok végül 1-1,3 százalék közötti mínusszal fejezték be a napot.

A kereskedés végéig nem javult a hangulat a tengerentúlon, a főbb indexek közül a Dow és az S&P 500 1, a Nasdaq pedig 1,3%-os csökkenéssel fejezte be a pénteki napot. Az utóbbi két index esetében ez napi mélypontot jelentett.A részvénypiacokon jelentkező eladói nyomás a pénteki napon részben annak volt betudható, hogy a valenciai tartomány a spanyol kormány segítségére szorulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés