Előfizetői tartalom

Ázsia sem maradhat ki a pesszimista hangulatból

Portfolio
Ázsiában is csalódottak a befektetők az EKB tegnapi bejelentésével kapcsolatban, így a vezető távol-keleti indexek a negatív tartományban tartózkodnak, mely alól a Shanghai Composite jelent kivételt, a benchmark 0,5 százalékot erősödött. A shanghai-i börze teljesítményét részben magyarázhatja egy kínai szolgáltatói szektorból érkező kedvező adat.

A pesszimista távol-keleti hangulat oka, hogy az EKB a várakozásokkal ellentétben nem tett határozott lépéseket a közös valuta megmentése érdekében. A befektetők egy harmadik eszközvásárlási programra számítottak, azonban csalódniuk kellett. Az eurózóna jegybankja a tegnapi kereskedésben az amerikai piacokat is lejtőre küldte. A nyitást követően jelentős gyengülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés