Előfizetői tartalom

Nem kegyelmeztek az OTP-nek a héten

Portfolio
Alapvetően optimista hangulat jellemezte a héten a nemzetközi piacokat, miután Ben Bernanke a laza monetáris politika folytatását helyezte kilátásba, valamint vegyes makrogazdasági és vállalati hírek kerültek publikálásra. A befektetők megnövekedett kockázati étvágya az S&P 500 indexet új történelmi maximumra segítette és a DAX is erősödni tudott. Ugyanakkor a kedvező nyugati hangulatból a magyar tőzsde egyáltalán nem tudott profitálni, a BUX több mint 6,5 százalékkal került lejjebb, ami döntően az OTP számlájára volt írható. Ugyanis a bankpapír árfolyama több tényező együttes hatásra hatalmas zuhanást szenvedett el.

Bernanke állt ismét a figyelem középpontjában USA Az Amerikai Egyesült Államokban egymást érték a fontos makrogazdaság adatok a héten, melyek összességében vegyes képet mutattak. A kiskereskedelmi forgalom, a megkezdett építkezések száma és az újonnan kiadott építési engedélyek száma alulmúlta az elemzői várakozásokat. A New York-i Fed index és a fogyasztói árak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés