Előfizetői tartalom

Megfordíthatja a választás várható kimenetelét a hiányadat?

Portfolio
A Gallup fontosnak tartotta egy újabb közvéleménykutatás elvégzését a választások első fordulója után, mivel ahogy a pénzügyminiszter is fogalmazott, az államháztartási hiány adatainak publikálása azért esik április 9-e után, hogy az ne legyen befolyással a választások első fordulójára. Az adatok szerint a hiány publikálásának hatására a két párt támogatottsága közti különbség nem változik a második fordulóban. A felmérésből az derül ki, hogy a megkérdezettek közül a második fordulótól várhatóan azok maradnak távol, akik közül a legnagyobb arányban tartják komoly problémának a költségvetési hiány nagyságát.

A felmérésben arról kérdezték meg a mintába kerülteket, hogy kire adták le voksukat az első fordulóban és ez, a már ismert (szoros) eredményt erősítette meg. A Fideszre a megkérdezettek 25%-a, az MSZP-re a 23%-a szavazott. A pénzügyminiszter várakozásai teljesülhettek, hiszen a hiányadatok publikálása a számok szerint már valóban nem fogja jelentősen befolyásolni az eredményeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés