Előfizetői tartalom

Élesedik az államcsőd-verseny, beelőzhetik a görögöket és az ukránokat

Portfolio
Ha most fogadni kellene, melyik ország jelent legközelebb csődöt a világon, akkor valószínűleg Görögország és Ukrajna vinné el a voksok jelentős részét, esetleg még Venezuela szállhatna versenybe. Van azonban egy kis ország, mely mindegyiknél közelebb áll a bedőléshez: Puerto Rico akár már júliusban fizetésképtelenné válhat.

A Puerto Rico-i kormányzat már áprilisban figyelmeztetett arra, hogy a 73 milliárd dolláros adósságban úszó ország három hónapon belül csődöt jelenthet, ha nem sikerül legalább átmeneti megoldást találni a finanszírozásra. Az Egyesült Államok társult tagállamának problémái nem most kezdődtek, egy ideje már amerikai hedge fundok pénzelik az országot. Most a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés