Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés! Tényleg elindul az MFB hálózatának felállítása (2.)

Megjelent kedd este a legfrissebb Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely a Portfolio múlt heti értesülésével összhangban rögzíti, hogy az MFB Zrt. egy legalább 400 településből álló értékesítési hálózatot építsen fel, és amelyhez a kormány eldöntötte, hogy brüsszeli iránymutatás hiányában is elindítja a közbeszerzés kiírását. A cél az, hogy az MFB Zrt. ezen hálózaton keresztül juttassa el a hitelkonstrukcióit, illetve a visszatérítendő EU-s forrásokat a kedvezményezetteknek. A Miniszterelnökség közleménye szerint "a jövőben 3 budapesti és 397 vidéki helyszínen igényelhetik a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank által közvetített visszatérítendő EU-s forrásokat és a bank saját hiteltermékeit."

Amint pénteken több forrás alapján megírtuk, az MFB 400 pont körüli értékesítési hálózatának felállítása a gyakorlatban azzal járhat, hogy a hitelintézetek fix szolgáltatási díjért cserébe lényegében "csak" infrastruktúrát adnak bérbe az MFB-nek, amely így a saját mérlegén keresztül osztaná el a 730 milliárd forintnyi visszatérítendő EU-s forrást (is). Ez tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés