Előfizetői tartalom

Már 120 milliárdos EU-s büntetésen túl van Magyarország (2.)

Portfolio
Az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága eddig már több mint 25 magyar ügyben talált olyan szabálytalanságokat, amelyek miatt több mint 400 millió eurónyi (kb. 120 milliárd forintnyi) pénzügyi korrekcióról állapodott meg a magyar hatóságokkal - jelezte egy mai budapesti szakpolitikai konferencián a DG Regio főigazgatója. Walter Deffaa egyúttal visszautasította azt, hogy hibázott volna a Bizottság az ún. Altus-ügyben, sőt azt hangsúlyozta, hogy valójában nincs is ilyen ügy. Ezt azzal indokolta, hogy a magyar hatóságok mindeddig nem tudtak megjelölni olyan konkrét (jog)szabályt, amelyet megsértett volna a brüsszeli testület, így vizsgálat sem indul a konzorciumi nyertes pályázat ügyében.

Van-e egyáltalán Altus-ügy?A témát Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese hozta fel az uniós források konferencián amellett, hogy kiemelte a magyar hatóságok erőfeszítéseit a korrupció elleni küzdelem jegyében. Walter Deffaa saját előadásában leszögezte: azért az Altus-vezette konzorcium nyert, mert összességében ő nyújtotta be a legelőnyösebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés