Előfizetői tartalom

Vissza kell fizetnünk EU-pénzt a Budapest Szíve miatt?

Portfolio
Az Európai Bizottság jelenleg azt mérlegeli, hogy visszaköveteljék-e Magyarországtól azokat az uniós milliárdokat, amelyeket Brüsszel már kifizetett nekünk a Budapest Szíve programmal kapcsolatban - írta ma reggel a vs.hu saját körképében, amely szerint itthon is indult vizsgálat, de egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. A Portfolio információi szerint a magyar és brüsszeli szervek közötti levélváltások a Bizottság hivatalos pénzügyi korrekciós javaslata előtti utolsó fázisban járnak, amelynek keretében Brüsszel mérlegeli az OLAF és a magyar szervek felőli, egymásnak ellentmondó információkat.

Folyik az eljárásA vs. terjedelmes körképe szerint az Európai Bizottság vizsgálja, megfelelően költötték-e el az egyik legfontosabb belvárosi fejlesztéshez, a "Budapest Szíve" nevű programhoz kapott uniós milliárdokat. A Kiskörúton belüli utcákat, tereket az elmúlt években 15,18 milliárd forintból újították fel, ebből 9,9 milliárd forint származott uniós forrásból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés