Előfizetői tartalom

Ez tényleg magyar siker: Brüsszelből hoztunk el pénzeket mások elől

Portfolio
Mintegy nyolcmilliárd forinttal (26 millió euró) támogatja az Európai Bizottság két új magyar kutatási konzorcium létrehozását a termelésinformatika és termelésirányítás, valamint a molekuláris orvostudományok területén - jelentette ma be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, amely a KFI területért felelős kormányzati intézményként koordinálta a magyarországi pályázatokat. Ez jól sikerült, mivel a 10 nyertes konzorciumból egyedül Magyarországról tudunk kettőt felmutatni, a többi nyertes ország csak 1-1 projekttel futott be. A kiegészítő magyarországi forrással, illetve a résztvevő intézmények hozzájárulásával együtt több mint 22 milliárd forintból valósulhat meg a két élvonalbeli magyar program.

A 27 országból benyújtott 169 pályázat közül kétlépcsős kiválasztási folyamat során mindössze tíz győztest hirdettek, és egyedülálló a siker abból a szempontból is, hogy csak Magyarországról van két magyar vezetésű konzorcium - jelezte a mai sajtótájékoztatón Pálinkás József, az NKFIH elnöke. A Hivatal koordinálta a pályázást és segített a hazai résztvevő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés