Előfizetői tartalom

Már augusztusban bevezetnék a pénzügyi tranzakciós adót

Portfolio
Franciaország akár Európában egyedüliként is bevezetné a pénzügyi tranzakciós adót, mondta Nicolas Sarkozy. Az ötletet egyelőre több európai ország és a francia pénzintézetek is ellenzik, a francia elnök azonban eltökélt, mert véleménye szerint részben a pénzintézetek miatt alakult ki a globális válság, a kármentésben pedig nekik is részt kell venniük.

Példát akarunk mutatni az adó bevezetésével, mondta a Sarkozy a francia televízió egyik műsorában. Részben a pénzügyi szektor okozta azt, hogy a világ pénzügyi válságba sodródott, ezért a szektor szereplőinek is részt kell venniük a helyzet stabilizálásában. A francia pénzintézetek ellenzik az ötletet, véleményük szerint komoly versenyhátrányt jelentene az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés