Előfizetői tartalom

Vészhelyzet a földeken - Kihalnak a gazdák

Portfolio
Az agrárcégek több mint felénél 10 éven belül aktuálissá válik az utódlás kérdése. Bár a nagy többség tisztában van vele, hogy évekig is eltarthat, amíg a vállalatirányításhoz szükséges tudást át tudja adni, az agrárcégvezetők több mint felének nincs még kiszemelt követője, és még kevesebben vannak azok, akik már el is kezdték az utód felkészítését az új szerepkörre. - derült ki a Budapest Bank kutatásából. A probléma súlyát jól mutatja, hogy az utódot még nem találó vezetők közel egyharmada abban látja a megoldást, hogy eladja, vagy felszámolja vállalkozását.

Átadná, de nincs kinek Az agrárcégek vezetői nehezen találnak utódot, mert tapasztalatuk szerint a fiatalok számára a mezőgazdaság, mint életpálya nem vonzó, más területek érdeklik őket (52%), vagy tartanak az állandó kötöttségtől (50%), illetve az ágazatot jellemző túl sok bizonytalanságtól (46%). Igen kevesen gondolják csak úgy, hogy az új generációt vonzza ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés