Előfizetői tartalom

Reménytelen helyzetben az aranybányák

Portfolio
Meredeken zuhant az arany árfolyama az utóbbi napokban, miután az amerikai jegybankelnök szerint akár már idén jöhet a szigorítás a tengerentúli monetáris politikában. Az arany mélyrepülése pedig jelentős problémákat okoz a dél-afrikai bányatársaságoknak, melyek többsége a sárga nemesfém jelenlegi árfolyamánál csak magasabb költség mellett tud termelni. Mindezek pedig jelentős nyomást helyeznek a részvényárfolyamokra.

Adják az aranyat A Fed előző heti kétnapos ülését követően jelentette be, hogy kész csökkenteni akár már az év második felében az eszközvásárlási programjának havi 85 milliárd dolláros keretét, amennyiben az amerikai gazdaság fundamentuma ezt lehetővé teszik. A hírre a menedékeszköz szerepet is betöltő aranyat adni kezdték a befektetők, mely során a sárga nemesfém...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés