Előfizetői tartalom

Az enyhe időjárás húzta le az Enefi számait

Portfolio
Pénteken tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó beszámolóját az Enefi, melyben jelentős bevételcsökkenésről számolt be, főként a szokatlanul enyhe időjárás következtében. EBITDA-ban mérsékeltebb, mintegy 20%-os volt a lemorzsolódás, ami azonban közel megfelelt a menedzsment várakozásainak. A társaság a csődeljárást sikeresen lezárta, valamennyi projekt nyereséges EBITDA-szinten.

Mi történt a negyedévben? A társaság lengyelországi és romániai operációja rendkívüli módon kitett az időjárás változásainak. A negyedév során az időjárás az átlagosnál jóval melegebb volt, ez pedig az Enefi számaiban is megmutatkozott. Lengyelországban az árbevétel 12%-kal lett alacsonyabb a társaság által vártnál, míg Romániában 14%-kal, Magyarországon pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés