Előfizetői tartalom

Az internetadó-tervezet visszavonását követelik a szolgáltatók

Portfolio
A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) megdöbbenéssel értesült az internetadó tervéről. Álláspontjuk szerint az új adónem ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól. A HÉT tagjai: az Óbudai Egyetem, a Wicomt Solution Consulting Kft., a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., az Invitel Távközlési Zrt., a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség, a Magyar Telekom Nyrt., a Megyei Jogu Városok Szövetsége, a Telenor Magyarország Zrt., a Postások Szakmai Egyesülete, a SI-Komment Kft., a UPC Magyarország Kft. és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.

A HÉT álláspontja szerint az új adónem terve ésszerűtlen, abszurd és ellentmondásos, bevezetésének legnagyobb vesztesei a hazai információs társadalom tagjai, az internetet napi szinten használó egyének, vállalkozások és közintézmények. Miközben a világ internetforgalma exponenciálisan növekszik, addig Magyarországon egy forgalmat büntető adó fogná vissza a digitális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés