Előfizetői tartalom

Bivalyerős számok a Parktól, mégis érthetetlen szinten a papír

Sándor Dávid
Ismét szép negyedévet tudhat maga mögött a Graphisoft Park, az ingatlanok kihasználtsága tovább emelkedett, az EBITDA értéke pedig csúcson. A kilátásokkal is minden rendben, az ingatlanvagyon impozáns, az árfolyam azonban érthetetlen módon már egy éve nem hajlandó megmozdulni. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a kihasználtság év végére 83%-ra hízott, - így a bevétel 8%-kal emelkedett, - az EBITDA hányad 90%-os szinten áll a feszes költséggazdálkodás eredményeként, - így rekordszinre hízott az EBITDA 14%-os növekedéssel, - a menedzsment pedig további növekedésre számít, az idei évben 7,8 millió eurós bevétellel és 6,9 millió eurós EBITDA-val kalkulál.

Hozta a stabil kihasználtság növekedést a Park, a negyedik negyedévben már 83%-on állt a ráta a harmadik negyedév végi 80%-ot követően. A bevétel 8%-kal növekedett a bázisidőszakhoz képest, akkor ugyanis a kihasználtság a 77%-os szinten állt. Azóta a társaság elsősorban a meglevő bérlők növekedéséből eredő újabb irodaigényeket elégítette ki a Hx és Hy épületekben.Fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés