Előfizetői tartalom

Budapest Airport: drágulhatnak a repülőjegyek a telekadó miatt

Portfolio
Biztos, hogy nem csökken idén a Budapest Airport vesztesége a tavalyi évhez képest, miután a gépmozgásokban 25%-os csökkenés jöhet, az utasforgalom pedig legfeljebb 8 millió fő lehet - nyilatkozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a Világgazdaságnak. Hozzátette, hogy a telekadó megemelése újabb csapást jelent, amit már nem tud egyedül lenyelni a cég, ezért megkezdte a tárgyalásokat légitársaságokkal a repülőtéri illetékek megemeléséről.

Kapcsolódó cikkünk2012.03.27Budapest Airport: mekkora a baj?A Malév csődje miatt idén 25%-kal csökkenhetnek a gépmozgások a budapesti repülőtéren 2011-hez képest, az utasforgalom pedig a tavalyi rekordév után (8,9 millió utas) idén legfeljebb 8 millió lehet - véli a Budapest Airport vezérigazgatója.A társaságra újabb csapást mér a 2,25 milliárd forintra emelt telekadó, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés