Előfizetői tartalom

Újabb teher kerül az autósokra

Portfolio
Az idei évre jelentősen csökkent a regisztrációs adó mértéke, de ez nem jelenti azt, hogy más teherrel - pl. vagyonszerzési illeték - ne növekedne az új, vagy használta autót vásárlók terhe. A legújabb rendelettervezet szerint az új, illetve már használatban levő autók műszaki vizsgáztatásának költségét kívánja emelni a kabinet.

A személygépkocsi forgalomba helyezési és időszakos műszaki vizsgáztatás díja 16 290 forintról 22 000 forintra emelkedik, és többszörösére drágul a pályaalkalmassági vizsgálat is a nemzeti fejlesztési miniszter rendelettervezetek szerint, amelyek a kormány honlapján olvashatók. A valós költségek még ennél is magasabbak, ugyanis ezek "csak" a hatósági díjak, a vizsgaállomás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés