Előfizetői tartalom

Visszakerül a Richter az MSCI-indexekbe

Portfolio
A globális index-szolgáltató MSCI bejelentette, hogy a közelgő féléves felülvizsgálat során a korábbi tervekkel összhangban enyhít a standard indexekre vonatkozó likviditási kritériumokon, ami automatikusan a Richter visszakerülését eredményezi. A gyógyszerpapír persze számításaink szerint e nélkül is visszakerülne, likviditása ugyanis az elmúlt hónapokban látványosan javult.

Mit jelentett be az MSCI? Az MSCI közölte, hogy a novemberi féléves index felülvizsgálattól kezdődően eltörli a standard indexekre vonatkozó likviditási többlet-kritériumokat. Ennek következtében a jövőben nem lesz majd különbség a standard és a small cap indexek között a likviditásra vonatkozó elvárások tekintetében. Arról korábban beszámoltunk, hogy a standard...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés