Előfizetői tartalom

Richter: picit jobb

A várakozásokat kismértékben felülmúló negyedik negyedéves nettó profitot tett közzé ma hajnalban a Richter, melynek üzemi eredményét számos egyszeri tétel és számviteli változás torzítja. Az eredmény ugyan jelentősen csökkent, ez azonban egy kiugró bázishoz képest történt és ismét érkezett egy jelentős mérföldkő bevétel. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - a vártnak megfelelően zuhanó USA és erős orosz bevételek; - jól alakuló hazai és kelet-európai forgalom... - ...Lengyelország azonban gyengén teljesített; - számos számviteli változás és egyszeri tétel üzemi szinten; - jelentős költség elszámolások a 12%-os adó és az orvoslátogató díjak után egy decemberi törvénymódosítás miatt; - 17 m USD mérföldkő bevétel a Watsontól. Véleményünk szerint a mai kereskedés során nem lesz érdemi elmozdulás a gyorsjelentés következtében, hiszen az üzemi soron számos egyszeri tétel és számviteli változás miatt nehéz a várakozásokhoz hasonítani az eredményt, a nettó profit pedig a vártnál csak kismértékben lett magasabb. A papírok ugyan mind hisztorikus, mind relatív értelemben olcsónak számítanak, az árfolyama azonban a következő hetekben is nyomott maradhat annak köszönhetően, hogy a kormány a korábbi információk alapján ismét jelentős elvonásra készül a gyógyszerkasszában. Ez pedig a Richter (és az Egis) számára komoly kockázati tényezőt és várhatóan profit csökkenést jelent.

Profit. A Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus és a tény számok összevetése alapján látható, hogy bruttó fedezet és nettó profit soron kismértékben a várt feletti lett a gyorsjelentés. A konszenzus összeállítása során a Watsontól kapott 17 millió USD licencdíjat minden becslés esetén kiszűrtük, így a tény számokat is ehhez igazítottuk, melynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés