Előfizetői tartalom

Újabb gyógyszerár csökkenést hozott a vaklicit

Portfolio
Ismét sor került a hazai gyógyszerpiacon a félévente aktuális vaklicitre, egyelőre a végleges eredmények még nem állnak rendelkezésre, az eddig beadott ajánlatokból azonban az látszik, hogy a Richter 19 termék esetében (egy termék több kiszerelést is érint) átlagban 3%-os termelői árcsökkentést vállalt, míg az Egis 14 termék árát mérsékelte, átlagban 8%-kal.

Az OEP félévente tart vaklicitet, melynek lényege, hogy az egyes piaci szereplők nem látják a versenytársak árajánlatait. A vaklicit célja, hogy a generikus készítmények árai csökkenjenek Magyarországon. Bár a végső eredmények még nincsenek meg, a mostani vaklicitre eddig beadott ajánlatokból az derül ki, hogy a Richter 19 termék esetében (egy termék több kiszerelést is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés